De Jong: 'De trainer riep me bij zich en zei: jij bent mijn eerste captain'

De Jong: 'De trainer riep me bij zich en zei: jij bent mijn eerste captain'

10-07-2022 08:30
41

Luuk de Jong pakt bij zijn terugkeer in Eindhoven de draad weer op. Drie jaar na zijn vertrek heeft hij de aanvoerdersband weer gekregen, werd in aanloop naar het oefenduel met Arminia Bielefeld duidelijk.

De Jong kreeg de voorkeur boven Marco van Ginkel en Cody Gakpo, die vorig seizoen de band droegen. "De trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) riep me deze week bij zich en zei: jij bent mijn eerste captain", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik denk dat ik ook wil uitstralen dat ik een leider ben en dat ook kan. Al hebben Cody en Marco het vorig seizoen ook goed gedaan. Er is ook niet één captain", benadrukt hij.

Zijn officieuze rentree als aanvoerder werd echter een afknapper: PSV ging zaterdag met liefst 4-0 onderuit tegen de Bundesliga-degradant. "Het niveau is juist hoog, zo'n nederlaag doet dan ook pijn", aldus De Jong. "Ik heb nu 45 minuten in de benen en de rest heeft ook weer stappen gezet. We moeten hier van leren, we waren veel te slordig aan de bal en dat wordt tegen zo'n ploeg dodelijk afgestraft."

In die 45 minuten kwam De Jong overigens weinig in het spel voor. "Een voorzet zou fijn zijn, ja. Dat weten de jongens ook donders goed, we moeten nog veel verbeteren, maar hebben nu nog drie weken richting de voorronde van de Champions League", doelt hij op de derde voorrondes, die in de eerste en tweede midweek van augustus gespeeld worden. De loting is op maandag 18 juli.