'Strootman zorgt voor frustratie: Marseille wil Nederlander met enorm loon lozen'

'Strootman zorgt voor frustratie: Marseille wil Nederlander met enorm loon lozen'

13-07-2022 14:18
68

Olympique Marseille hoopt Kevin Strootman deze zomer van de hand te kunnen doen. De Nederlander ligt nog één jaar vast bij de nummer twee van Frankrijk, verdient een enorm salaris, maar heeft geen perspectief meer. Naar verluidt hoopt Strootman op een move naar het Midden-Oosten.

In de zomer van 2018 betaalde Marseille nog 25 miljoen euro om de Oranje-international binnen te halen. De club hoopt hem nu echter te lozen, meldt L'Équipe: Strootman strijkt namelijk een vorstelijk salaris op (zo'n 550.000 euro bruto per maand), terwijl hij door knieproblemen amper in actie kan komen. In het afgelopen seizoen werd de 32-jarige middenvelder verhuurd aan Serie A-degradant Cagliari, maar ook daar kampte hij regelmatig met blessures.

Pablo Longoria, de voorzitter van Marseille, hoopt dat de agenten van Strootman snel een nieuwe club voor de speler vinden. De omgeving van de oud-PSV'er lijkt daar echter geen haast mee te maken, wat voor frustratie zorgt aan de Franse kust. Marseille vreest dan ook dat het nog een jaar aan Strootman vast zal zitten.

De linkspoot zou echter wel bereid zijn om Marseille te verruilen voor een club in het Midden-Oosten. Een dusdanige transfer lijkt op dit moment echter niet in het verschiet te liggen.