'Barcelona kan 30 à 35 miljoen euro genereren met vertrek Frenkie de Jong'

'Barcelona kan 30 à 35 miljoen euro genereren met vertrek Frenkie de Jong'

14-07-2022 08:28 Laatste update: 08:40
56

Het vertrek van Frenkie de Jong zou FC Barcelona grote financiële voordelen bieden. Naast de transfersom - Manchester United is bereid 85 miljoen euro te betalen - komt er volgens Mundo Deportivo zo'n 30 à 35 miljoen euro vrij als de middenvelder vertrekt.

De Jong is één van de spelers in Camp Nou wiens toekomst nog onduidelijk is. De oud-Ajacied kan naar Manchester United, maar lijkt geen enkele intentie te hebben om deze zomer van club te wisselen. Vanuit sportief oogpunt wil Barça hem ook behouden, maar de economische situatie van de Catalaanse grootmacht maakt een transfer een reële optie.

Volgens Mundo Deportivo kan Barcelona - naast de transfersom - een bedrag tussen de 30 en 35 miljoen genereren als De Jong vertrekt en dus geen salaris meer hoeft te ontvangen. Dat is de reden waarom trainer Xavi zich neer zou leggen bij een transfer, omdat andere versterkingen - Raphinha, Franck Kessié en Andreas Christensen - dan geregistreerd kunnen worden.

Als De Jong niet van gedachten verandert, ontstaan er nog meer Financial Fair Play-problemen en moet Barcelona op zoek naar andere oplossingen. Dat wil zeggen: andere spelers verkopen of het salaris van meerdere spelers verlagen. Bij De Jong lijkt de clubleiding niet aan te hoeven kloppen.