Lamprou terug in Tilburg: 'Natuurlijk hoop ik dat hij voor mij kiest'

Lamprou terug in Tilburg: 'Natuurlijk hoop ik dat hij voor mij kiest'

15-07-2022 06:48 Laatste update: 07:28
12

Kostas Lamprou maakte deze week de overstap van PEC Zwolle naar Willem II en is daarmee terug bij de club waar hij tussen 2014 en 2017 al onder de lat stond. De dertigjarige Griek maakte acht jaar geleden geen ideaal debuut voor De Tricolores en hoopt nu op een betere rentree. 

In gesprek met het Brabants Dagblad vertelt Lamprou over zijn liefde voor Willem II en Tilburg. "Ik heb niet getwijfeld toen Willem II zich meldde. Natuurlijk heb ik er wel goed over nagedacht. Ik zat op mijn plek bij PEC, maar toen ik de naam van Willem II hoorde, begon het direct te kriebelen bij mij. Ik ben een gevoelsmens en dus ben ik voor deze keuze vooral op m’n gevoel af gegaan", zegt Lamprou.

In 2014 werd de doelman een jaar gehuurd van Feyenoord voordat Willem II hem permanent overnam. Bij zijn debuut maakte de sluitpost een blunder en pakte hij rood: geen ideale start. "Desondanks hield iedereen vertrouwen in me. De staf, de spelers, de fans. Dat gaf me zo’n boost en hielp me enorm. Gelukkig is het daarna wel wat beter gegaan", meent de doelman, die in 2017 Tilburg verliet en transfervrij naar Ajax vertrok. 

Lamprou zal moeten concurreren met Joshua Smits voor een plek als eerste doelman en weet dat trainer Kevin Hofland een keuze moet maken. "Dat zou je aan hem moeten vragen. Natuurlijk hoop ik dat hij voor mij kiest, maar je hebt het niet helemaal in eigen hand. Joshua is een goede keeper en ik merk dat er een gezonde rivaliteit heerst tussen ons. We moeten elkaar vooral beter maken, ook als de één uiteindelijk op de bank belandt, want als club hebben we maar één doel: we moeten promoveren naar de eredivisie", besluit Lamprou.