Fraser blij met aanwinst: 'Memphis, Drenthe, ik vind dat soort jongens bijzonder'

Fraser blij met aanwinst: 'Memphis, Drenthe, ik vind dat soort jongens bijzonder'

20-07-2022 17:25 Laatste update: 18:02
16

Daishawn Redan (21) vertrok deze zomer opnieuw op huurbasis bij Hertha BSC. Ditmaal streek de spits neer bij FC Utrecht, waar hij gaat spelen onder Henk Fraser. De aanvaller hoopt bij de Domstedelingen deelname aan het EK onder 21 veilig te stellen en vooral veel doelpunten te maken.

Tijdens een oefenduel van Utrecht op het trainingscomplex van Club Brugge stond Erwin van der Looij zijn pupillen Quinten Timber en Redan bekijken. "Ik vind het mooi dat hij de moeite neemt om naar België te komen. Om naar ons te kijken", aldus de aanvaller tegenover Voetbal International. "De laatste tijd heb ik wel meer met hem gesproken. Ook toen ik op het punt stond om naar FC Utrecht te gaan. Wat hij zei? Dat zou een goede stap voor je zijn. Het zou mooi zijn als je het daar voor elkaar krijgt."

Redan speelde in de jeugd bij Ajax, vertrok op jonge leeftijd naar Chelsea en streek daarna neer bij Hertha. De Duitsers verhuurden hem aan FC Groningen, PEC Zwolle en nu dus Utrecht. "Ik ben op een leeftijd dat ik wekelijks moet spelen. Ik heb gekozen voor speelminuten. Het plaatje klopte." De aanvaller heeft wel 'een zekere naam gekregen in het wereldje'. "Ik snap wel waar die verhalen vandaan komen. Dingen worden natuurlijk groter gemaakt dan dat ze zijn, maar er zat wel een kern van waarheid in. Er moest wel iets veranderen", aldus Redan. 

Fraser is op de hoogte van die 'naam'. "Ik hoor natuurlijk ook de verhalen", aldus de oefenmeester. "Het is de reden dat ik met dit soort mannen eerst face-to-face wil praten. Ik vind dat soort jongens bijzonder. Memphis Depay, Royston Drenthe. Ik heb best wat jongens meegemaakt waar anderen moeite mee hadden. Ik vind ze juist interessant. Misschien zijn zij ook wel wie ik wil zijn. Ze zijn puur. En Daishawn is een winnaar."

Redan heeft naast doelpunten en het EK onder de 21 maar één doel voor komend seizoen. "Ik wil gezien worden als een professionele voetballer. Zowel binnen als buiten het veld. Dat iedereen ziet dat ik voor mijn sport leef."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie