'Xavi gaat nogmaals met De Jong en Memphis in gesprek en legt vertrek voor'

'Xavi gaat nogmaals met De Jong en Memphis in gesprek en legt vertrek voor'

21-07-2022 22:44 Laatste update: 23:30
146

FC Barcelona hoopt nog steeds geschikte clubs te vinden voor Frenkie de Jong en Memphis Depay. Trainer Xavi Hernández gaat de komende dagen in gesprek met de twee Nederlanders om de situatie te verduidelijken en de twee spelers van gedachten te doen veranderen. 

Dat meldt Diario Sport. De Jong leek lange tijd op weg naar Manchester United, maar de afgelopen tijd zijn de onderhandelingen enigszins gestagneerd en heeft de middenvelder al aangegeven niet te willen vertrekken bij de Catalaanse club. De Jong moet nog een salaris van achttien miljoen euro ontvangen en wordt de komende jaren grootverdiener bij de Blaugranas, iets wat het noodlijdende Barça niet kan gebruiken. 

Memphis ontvangt een minder hoog salaris, maar door het aantrekken van onder meer Robert Lewandowski lijkt de kans op speelminuten klein voor de aanvoerder van het Nederlands elftal. Memphis nu simpelweg overbodig, schrijft de krant, waardoor Barcelona ook de aanvaller graag ziet vertrekken. Barcelona hoopt een slordige honderd miljoen euro te ontvangen voor het tweetal. 

Interesse is er voldoende voor de spits en middenvelder: Tottenham Hotspur heeft zich gemeld voor Memphis, terwijl Manchester United en Chelsea FC het hardst aan De Jong trekken.