AZ spreekt 12 miljoen euro af: 'Vanheusden had niet veel beter kunnen kiezen'

AZ spreekt 12 miljoen euro af: 'Vanheusden had niet veel beter kunnen kiezen'

26-07-2022 08:46
55

De optie tot koop van AZ op Zinho Vanheusden bedraagt twaalf miljoen euro. Dat meldt Het Belang van Limburg. Internazionale zou de clausule nog altijd kunnen afkopen.

Vanheusden mag zich sinds maandag speler van AZ noemen. De Alkmaarders huren de 22-jarige verdediger tot het einde van het seizoen en mogelijk zit er een langere samenwerking in. "AZ is de ideale club voor Vanheusden", reageert Stijn Wuytens, die tussen 2015 en 2020 bijna 150 wedstrijden speelde voor de club, tegenover HBvL.

"Vanheusden had niet veel beter kunnen kiezen dan AZ. Ik geloof in deze match. Het is een jongen die graag voetbalt, die indribbelt, die risico neemt in de opbouw en een goede passing heeft. In Nederland zal dat nog meer naar boven komen. Als hij fit is, zal hij een absolute meerwaarde zijn. Wie weet kan hij daarna nog een nieuwe stap maken."

Vanheusden maakte in 2015 de overstap naar Internazionale, maar door blessureleed stagneerde zijn ontwikkeling. Hij werd uitgeleend aan zijn oude club Standard Luik en Genoa en strijkt nu neer in Alkmaar. Wuytens: "Het is een goede keuze van AZ om hem in huis te halen en omgekeerd."