Wormuth: 'Hij moet eigenlijk nog één jaar onder mij werken, transfer nu te vroeg'

Wormuth: 'Hij moet eigenlijk nog één jaar onder mij werken, transfer nu te vroeg'

28-07-2022 17:55
69

Frank Wormuth doet er alles aan om Jörgen Strand Larsen nog een jaar te behouden voor FC Groningen. De Duitse coach denkt dat zijn spits nog niet helemaal rijp is voor de juiste stap. Strand Larsen benadrukt zelf dat hij op dit moment nog niet dicht bij een exit is.

Dat Strand Larsen goed in de markt ligt is geen geheim. Toch hoopt Wormuth dat de Noor nog één jaar bij Groningen blijft. "Ik heb hem duidelijk gezegd: ga niet. Denk niet aan geld, maar aan mogelijkheden en spelen", stelt de trainer tegen ESPN. "De volgende stap is natuurlijk een betere en grotere club voor hem, maar hij is 22 jaar... Ik zie fantastische voorwaarden bij hem, maar dat is niet genoeg om bij een grote club te spelen."

"Hier gaat hij een grote kans op speeltijd en gaat hij zich waarschijnlijk nog ontwikkelen", vervolgt Wormuth. "Ik ben een opleider, ik kan hem nog iets meegeven. Ik zie duidelijk dat Jörgen nog grote uitdagingen heeft, ook in de mentale dingen. Hij moet eigenlijk nog één jaar Wormuth hebben en dan kunnen we praten, het is nu nog te vroeg. Als hij dan gaat, dan is het zo. Maar ik heb hem duidelijk de tip gegeven: doe maar niet."

Strand Larsen is eerlijk over zijn huidige transferstatus en ambities. "Het is de droom van elke jongen om in de top-vijf competities te spelen. Maar op dit moment ben ik erg gelukkig hier. Als de tijd daar is, zal ik natuurlijk denken aan een nieuwe stap. Maar op dit moment ligt er nog geen aanbod op tafel waarmee ik tevreden ben of waardoor ik wil vertrekken."