Ajax komt met bevestiging: Daramy mag vertrouwen opdoen bij Kopenhagen

Ajax komt met bevestiging: Daramy mag vertrouwen opdoen bij Kopenhagen

03-08-2022 09:05 Laatste update: 09:27
34

Ajax verhuurt Mohamed Daramy komend seizoen aan zijn oude club FC Kopenhagen. Dat maken de Amsterdammers woensdag bekend. In de deal is geen optie tot koop opgenomen.

Daramy wil graag met Denemarken naar het WK, waardoor hij in de komende maanden speelminuten moet maken. Dat zit er bij Ajax niet in, waardoor een huurmove naar Kopenhagen de ideale oplossing is voor alle partijen. Er wordt niet gesproken over een optie tot koop. Ajax betaalde een jaar geleden nog twaalf miljoen euro aan Kopenhagen voor Daramy.

De twintigjarige vleugelaanvaller kwam in Amsterdam echter nog niet uit de verf, nadat hij eerder in de Deense hoofdstad wel een publiekslieveling was. De viervoudig international werd de duurste uitgaande transfer ooit van Kopenhagen. Vlak na zijn transfer naar Ajax verdiende Daramy zelfs een plekje in het Deense elftal. 

Daramy bleef tot dusver steken op zestien optredens in het eerste elftal van de Nederlandse kampioen, waarin hij drie keer scoorde. Zijn verbintenis in de Johan Cruijff Arena loopt nog door tot medio 2026.