'Enorme transferstunt van NEC met Cillessen komt steeds dichterbij'

'Enorme transferstunt van NEC met Cillessen komt steeds dichterbij'

03-08-2022 15:28
118

In navolging van Spaanse boulevardmedia en Omroep Gelderland meldt nu ook de Gelderlander dat NEC gaat stunten met Jasper Cillessen. De doelman van Valencia CF komt vrijwel zeker naar Nijmegen.

Cillessen 'staat op het punt' om terug te keren, schrijft de Gelderlander op basis van meerdere bronnen. NEC verwacht de transferstunt een dezer dagen tot een goed einde te brengen.

Cillessen doorliep de jeugdopleiding van NEC en verliet de Nijmeegse club in 2011 voor Ajax. Vermoedelijk ziet de clubleiding zijn terugkeer als een niet te weigeren buitenkans. Vorig seizoen liet eerste doelman Mattijs Branderhorst nog een goede indruk achter.

Als keeper van FC Barcelona en Valencia woonde Cillessen zes jaar lang in Spanje. Hij zou het nu de hoogste tijd vinden om terug te komen naar Nederland. Bij Valencia staat de 64-voudig international al geruime tijd op de transferlijst.

NEC betaalt naar verluidt een kleine transfersom voor Cillessen, die in 2019 voor 35 miljoen euro van Barcelona naar Valencia ging en daarmee nog steeds in de top-vijf van duurste keepers aller tijden staat. Bij Valencia loopt zijn lucratieve contract volgend jaar af.