Jans baalt van mogelijke Feyenoord-deal: 'Zelfs bij hoofdprijs lijden we verlies'

Jans baalt van mogelijke Feyenoord-deal: 'Zelfs bij hoofdprijs lijden we verlies'

05-08-2022 07:23 Laatste update: 07:35
178

In navolging van hoofdrolspeler Ramiz Zerrouki heeft ook Ron Jans zich uitgesproken over een mogelijke transfer van de middenvelder. FC Twente is met Feyenoord in gesprek over een overgang.

Zerrouki stond donderdagavond aan de aftrap van het Europese duel met FK Cukaricki (1-3). Na afloop liet hij weten graag naar Feyenoord te trekken. Jans hoopt hem te behouden, al erkent hij weinig invloed te hebben op de onderhandelingen. "Als trainer zit je in de wachtkamer, want het is een kwestie op clubniveau", zegt hij in gesprek met RTV Oost.

"Maar je hebt natuurlijk tegengestelde belangen", maakt Jans duidelijk. "Als Ramiz weggaat, zelfs voor een hoofdprijs, denk ik dat wij verlies lijden. Hij heeft zich zo goed ontwikkeld... Wij moeten in dat geval zien dat we een goede vervanger halen", weet hij. Dat wordt volgens Jans een loodzware opgave. "Die staat niet klaar in de paskamer."

Feyenoord hoopt Zerrouki aan te trekken als beoogde opvolger van Fredrik Aursnes, die mogelijk naar Benfica vertrekt. Twente heeft een eerste bod van vijf miljoen euro plus bonussen op Zerrouki afgewezen.