Weggestuurd bij Anderlecht, opgeleefd bij PSV: 'Ik was toen een luie speler'

Weggestuurd bij Anderlecht, opgeleefd bij PSV: 'Ik was toen een luie speler'

06-08-2022 11:18 Laatste update: 13:11
43

Ismael Saibari maakte een goede indruk in de voorbereiding met PSV en speelde ook tegen Ajax en AS Monaco sterke wedstrijden. De 21-jarige middenvelder was echter niet altijd een voorbeeldprof en werd bijvoorbeeld weggestuurd bij Anderlecht vanwege een gebrekkige discipline. 

Dat schrijft de NOS. Saibari werd in 2017 weggestuurd bij Anderlecht en was destijds zestien jaar oud. "Ik ben toen wel aan mijzelf gaan twijfelen. Maar het heeft mij wel geholpen, want ik was toen een luie speler", gaf de middenvelder in mei toe in de YouTube-serie In Den Oto Met Den Tricoo. Zijn huidige trainer, Ruud van Nistelrooij, heeft die kant van Saibari nooit gezien. "Ik herken dat niet, zoals ik hem vorig seizoen (bij Jong PSV, red.) heb leren kennen", stelt de oud-spits op een persconferentie. "Ik hoor dat hij echt een gedaantewisseling heeft ondergaan."

De Marokkaans-Spaanse voetballer kwam in 2020 bij PSV en had een duidelijk doel: via het Jong-elftal naar de hoofdmacht toe. "Binnen vorig seizoen heeft hij wel nog extreem grote stappen gemaakt bij Jong PSV. Daardoor zit Ismael nu op een bepaald niveau wat hij kan laten zien. Dat is niet zomaar een knop die je aan of uit zet, maar dat is dankzij een jaar lang knetterhard werken", meent Van Nistelrooij. 

Zelf is Saibari blij dat hij in de Keuken Kampioen Divisie zijn stappen kon maken. "Ik heb geleerd om tegen mannen te spelen in plaats van jongens. Ik heb daardoor veel meer ervaring gekregen. Je leert hier sneller dan het spelen tegen leeftijdsgenoten", gaf de middenvelder in juli aan tegenover PSV TV

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie