Update: Van Iperen (27) niet meer in levensgevaar na heftige botsing

Update: Van Iperen (27) niet meer in levensgevaar na heftige botsing

07-08-2022 10:34 Laatste update: 14:03
41

Donny van Iperen, voormalig speler van Go Ahead Eagles en Telstar, ligt in het ziekenhuis na een botsing in een duel van zijn club FC Zimbru. De 27-jarige verdediger moet vechten voor zijn leven, zo schrijft de Moldavische club op zijn website.

Van Iperen kwam in de negentiende minuut in botsing met de keeper van de tegenstander, waarna hij roerloos op de grond bleef liggen. De mandekker werd langdurig behandeld op het veld, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Daar vecht hij momenteel voor zijn leven, schrijft Zimbru.

Van Iperen tekende vorige maand een contract bij de club uit de Moldavische hoofdstad Chişinau. Hij kwam over van het Griekse AE Karaiskakis Artas. "Het ziet er heel slecht uit. Ik wil er niet eens over praten. We zijn allemaal geschokt door wat er is gebeurd", vertelt trainer Vlad Goian. "De wedstrijd maakt niet meer uit, het belangrijkste is dat Donny gezond is."

In een verklaring stelt Zimbru dat de gedachten uitgaan naar de Nederlander. 'Toen je kwam zei je dat je met Zimbru in de Europese toernooien wilde spelen. We beloven je dat het ons gaat lukken, samen!'

Van Iperen speelde in de jeugd van AZ, maar reikte niet verder dan het beloftenteam in Alkmaar. Via SC Cambuur kwam hij terecht bij Telstar, waarvoor hij drie jaar speelde. Hij was daarna ook nog één seizoen actief bij Go Ahead Eagles.

Update: Donny van Iperen verkeert niet langer in levensgevaar. De toestand van de verdediger is stabiel, laat zijn club FC Zimbru uit Moldavië weten. Dit weekend kwam hij hard in botsing met een tegenstander en moest hij voor zijn leven vechten.

'Het laatste nieuws over Donny’s gezondheid is goed', meldt Zimbru. 'Na de laatste onderzoeken van vanochtend, heeft het medische team met de beste experts van het land aangegeven dat de conditie van de speler stabiel is, en dat hij buiten gevaar is. Hoewel hij nog bewusteloos is, lieten de artsen ons weten dat hij geen bloedingen in de hersenen heeft gehad en dat hij niet in coma ligt.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie