'City zet zoektocht naar nieuwe linksback voort en richt pijlen op Dortmund'

'City zet zoektocht naar nieuwe linksback voort en richt pijlen op Dortmund'

10-08-2022 16:50 Laatste update: 18:31
30

Manchester City is geïnteresseerd in Dortmund-linksback Raphael Guerreiro. De 28-jarige Portugees moet de oplossing worden voor het hoofdpijndossier bij The Citizens.

Volgens Sky Sports wil City serieus werk maken van zijn komst. Guerreiro, die bij Dortmund in 189 duels 34 doelpunten maakte, is niet de enige linksback die deze zomer in verband werd gebracht met een overstap naar het Etihad Stadium. Eerder werden er al meerdere pogingen ondernomen om Marc Cucurella van Brighton & Hove Albion aan te trekken. City wilde echter niet voldoen aan de hoge vraagprijs, waarna de Spanjaard voor ongever 60 miljoen euro naar Chelsea vertrok.

Daarnaast zag City Oleksandr Zinchenko vertrekken. De Oekraïner, die zowel als middenvelder als linkervleugelverdediger uit de voeten kan, vertrok naar Arsenal. Afgelopen zondag begon de ploeg van trainer Pep Guardiola aan het nieuwe Premier League-seizoen. De Spaanse oefenmeester koos toen voor João Cancelo als linksback. De Portugese rechtspoot speelde daar het afgelopen seizoen ook veelvuldig.