'Bayern en Ajax vergelijkbaar, Schreuder was assistent van Ten Hag en Nagelsmann'

'Bayern en Ajax vergelijkbaar, Schreuder was assistent van Ten Hag en Nagelsmann'

13-08-2022 09:17
46

Matthijs de Ligt ziet veel overeenkomsten tussen Bayern München en Ajax. De 23-jarige verdediger stelt zich daardoor makkelijker te kunnen aanpassen bij de Duitse grootmacht.

"Bayern en Ajax zijn vergelijkbaar", vertelt De Ligt in een interview met De Telegraaf. "Alfred Schreuder was bij Ajax natuurlijk de assistent van Erik ten Hag en daarvoor de rechterhand van Julian Nagelsmann. Bij de oefeningen van Schreuder en Ten Hag en nu dus Nagelsmann voel ik me heel prettig, omdat het allemaal opdrachten met de bal zijn, waarbij je moet nadenken."

Voor de Oranje-international was het wel even wennen na zijn periode bij Juventus. "Ik merkte dat het bij mij weer even geactiveerd moest worden. Ik heb een gewéldige tijd bij Juventus gehad, ook een van de grootste clubs van de wereld. Ik bedoel het niet negatief, maar er wordt daar wel een heel ander soort voetbal gespeeld. Bij Bayern is het door het druk zetten en constant pushen heel fysiek en intensief. En in Italië wordt meer geschaakt, is het veel tactischer."

De Ligt is blij met de ervaringen die hij opdeed bij Juve, maar de verschillen waren groot. "Bij Bayern wil ik weer meer mijn Ajax-spel terugkrijgen." Dat kan hem ook richting het WK helpen, denkt hij. "De speelwijze van Nagelsmann ligt veel dichter bij wat Louis van Gaal van zijn verdedigers vraagt: hoog verdedigen, hoog druk zetten, goed aansluiten en veel naar voren spelen. Ik denk dat het een overstap is die goed kan zijn voor het Nederlands elftal en mijn kansen."

Om advies vroeg De Ligt de bondscoach desondanks niet. "Maar ik heb de transfer wel met hem besproken. Hij zei hier een geweldige tijd te hebben gehad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s