'United blijft hangen in het verleden, de rest heeft veranderingen doorgevoerd'

'United blijft hangen in het verleden, de rest heeft veranderingen doorgevoerd'

13-08-2022 12:24 Laatste update: 12:50
27

Ruud Gullit is niet te spreken over de speelwijze en het beleid bij Manchester United. Volgens de oud-speler hangt de club nog in het verleden en is het logisch dat The Red Devils moeite hebben met het vinden van versterkingen. 

Gullit sprak kort over de gevallen topclub tijdens een evenement van Laureus. "Ze hebben een kans laten liggen om het voetbal te veranderen. Ze leven nog in het verleden", zegt Gullit, opgetekend door Voetbal International. "Ze praten te vaak over het team uit de jaren negentig. Als je ziet hoe sommige teams tegenwoordig spelen, dan loopt United achter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

United won in 1999 nog de treble, maar is al lang niet meer de gedroomde club van menig speler. "Ze willen naar Liverpool, Manchester City of Chelsea. United is niet meer het belangrijkste team in Engeland, zoals dat wel het geval was in het tijdperk met Sir Alex Ferguson. Dat is geweest. Ze moeten hun mentaliteit veranderen", meent de oud-voetballer. 

Over manager Erik ten Hag is Gullit wel te spreken. "Je moet leren begrijpen dat je wedstrijden niet alleen voetballend kunt winnen. Je hebt naast techniek ook kracht en uithoudingsvermogen nodig", geeft de voormalig speler echter wel als kanttekening. In Engeland zijn de pundits meedogenloos na slechte resultaten, waar je ook mee moet leren leven. "Er zijn vijf oud-spelers van de club die iedere dag over Manchester United praten", zegt Gullit over onder meer Roy Keane, Rio Ferdinand en Gary Neville. "Dat is lastig. Als je dan niet wint, dan zie je dat iedere dag de eerste zes artikelen in de krant over United gaan."