De Ligt over afspraak met Nagelsmann: 'Past in het plan dat is uitgestippeld'

De Ligt over afspraak met Nagelsmann: 'Past in het plan dat is uitgestippeld'

13 augustus - 16:32
23

Matthijs de Ligt staat er niet van te kijken dat hij niet direct een basisplaats heeft bij Bayern München. Volgens de centrumverdediger hoort het bij het vooraf gemaakte plan met trainer Julian Nagelsmann.

De Ligt kwam deze zomer over van Juventus, maar zat tijdens de seizoensouverture tegen Eintracht Frankfurt (1-6) op de bank. Na 81 minuten viel de Nederlander pas in. "Maar dit past in het plan dat we hebben uitgestippeld. Het is aanpoten hier", zegt hij tegen De Telegraaf. De Oranje-international kan het geduld opbrengen. "Nu ben ik veel rustiger dan bij Juventus, ben ik ook drie jaar verder en begrijp ik het proces als ik langzaam word gebracht. FC Bayern München heeft zo’n goed team dat mijn entree ook niet overhaast hoeft te worden."

Hoewel hij zich bevoorrecht voelt als voetballer, heeft hij nog niet de tijd gehad om stil te staan bij zijn overstap. "Ik vind het weleens moeilijk om te genieten, omdat je voortdurend in de bubbel zit van trainen, beter worden, op je voeding letten, veel en vroeg slapen en wedstrijden spelen, waardoor je wordt geleefd", vertelt hij. "Daar eventjes uitstappen en beseffen wat ik heb en wat ik heb bereikt, is lastig. Van het moment genieten is moeilijk, maar wel heel belangrijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie