Xavi Simons bekent: 'In het begin was dat moeilijk en een beetje raar'

Xavi Simons bekent: 'In het begin was dat moeilijk en een beetje raar'

14-08-2022 07:17
103

Xavi Simons spreekt van een droomstart bij PSV. De negentienjarige middenvelder was zaterdag twee keer trefzeker tegen Go Ahead Eagles en gaf ook nog een assist. Hij concludeert dat hij zich goed heeft aangepast in Nederland.

Simons werd geboren in Amsterdam, maar hij vertrok al op jonge leeftijd naar het buitenland. Zijn Spaans is beter dan zijn Nederlands. "In het begin was het moeilijk, maar nu eenmaal alles begonnen is gaat het goed. Het team heeft me geholpen", zegt hij tegen ESPN over de terugkeer naar zijn vaderland.

"Ik ben Nederlands, maar ik heb nooit in Nederland gevoetbald. Het was een beetje raar voor me", vertelt Simons. "Het was moeilijk in het begin. Nieuwe spelers, nieuwe trainer, je moet aan alles wennen. Elke dag Nederlands praten voelde raar, maar het voelt toch lekker om terug te zijn in mijn land. Ik ben hier met mijn familie en kan me focussen op mijn doelen en lekker voetballen. Het is ook een mooie competitie."

Ook binnen de lijnen is Simons voortvarend begonnen. De kleine spelmaker scoorde in de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax en gaf vorige week in het competitieduel met Emmen al een assist. Nu heeft hij dus ook zijn eerste doelpunten in de Eredivisie te pakken. "Dit is een droomstart bij mijn nieuwe club, op naar meer."

Ruud van Nistelrooij stelt dat Simons zich uitstekend aanpast. "Hij is een Nederlandse jongen, maar ook weer niet. Het is wennen dat hij voor het eerst echt in Nederland is, maar als hij zijn voeten zo laat spreken kun je wel stellen dat hij zich heel snel aanpast", aldus de PSV-trainer. "Als je op deze leeftijd al zo professioneel bent en dit niveau haalt elke dag, dan weet je als coach dat je hem kan opstellen. Hij heeft de flair, het vertrouwen en de kwaliteiten om dit te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie