MARCA pakt uit: Memphis staat op de drempel van vertrek bij FC Barcelona

MARCA pakt uit: Memphis staat op de drempel van vertrek bij FC Barcelona

16-08-2022 12:59 Laatste update: 13:09
103

Memphis Depay maakt naar alle waarschijnlijkheid de overstap van FC Barcelona naar Juventus. Dat meldt MARCA, de grootste sportkrant van Spanje. Zijn vertrek bij Barcelona is 'dichterbij dan ooit'.

Italiaanse media namen al een voorschot op een transfer van Memphis naar Juventus, die tot 2024 kan tekenen. MARCA meldt nu ook dat een transfer zeer dichtbij is. Het is alleen nog afwachten onder welke voorwaarden Memphis bij Barcelona vertrekt. De club wilde een transfersom voor hem zien, maar Memphis hoopte juist op een transfervrij vertrek en zette zijn advocaten aan het werk om dat voor elkaar te krijgen.

Hoewel Barcelona niet happig leek op het ontbinden van het contract van Memphis, lijkt er nu toch schot in de zaak te zitten. De club kon hem gratis overnemen en hem nu ook weer gratis laten gaan zou veel salarisruimte vrijmaken. Dat komt Barcelona goed uit. Of Memphis ook echt transfervrij vertrekt is nog niet zeker, maar volgens MARCA staat Barcelona nu wel open voor een dergelijke constructie.

De transfer van Memphis naar Juventus zou op zijn vroegst dinsdag al afgerond kunnen worden, maar het zou ook later deze week rond kunnen komen. De aanvaller had graag bij Barcelona willen blijven, aan de andere kant zou een langer verblijf zijn kansen op speeltijd geen goed doen. Zeker niet omdat er in november een WK gespeeld wordt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie