PSV moet het thuis afmaken tegen Rangers: Obispo maakt grote blunder Benítez goed

16-08-2022 22:50 Laatste update: 23:48
286

Het was een erg heet avondje op Ibrox, maar PSV gaat met een resultaat terug naar Nederland. De Eindhovenaren stevenden af op een nederlaag door een blunder van Walter Benítez, maar Armando Obispo bleek de reddende engel. Daardoor is PSV nog helemaal in de race voor het felbegeerde Champions League-ticket.

Precies een week na de zenuwslopende ontmoeting met AS Monaco kreeg de jacht op het miljardenbal een vervolg voor PSV, in een kolkend Ibrox. PSV en Rangers begonnen allebei niet sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg werd bij vlagen wel dreigend, maar tot echte kansen leidde het niet.

In de 37ste minuut viel Ibrox plots helemaal stil: PSV kwam namelijk op voorsprong dankzij een goal van Ibrahim Sangaré. De bal bleef hangen na een corner en de Ivoriaan knalde overtuigend raak. Vaak worden teams juist sterker na het maken van een treffer, maar bij PSV gebeurde juist het omgekeerde.

Rangers was er namelijk op gebrand om de gelijkmaker te produceren, terwijl PSV daar verrast door leek. De 1-1 viel ook al erg snel, na een vloeiende aanval van de thuisploeg. De rust was toen bijna bereikt, maar toch moest PSV alle zeilen bijzetten om niet nog een goal tegen te krijgen in de eerste helft. Daar slaagde de ploeg van Ruud van Nistelrooij met enig fortuin echter wel in.

In het tweede bedrijf greep PSV de controle over de wedstrijd. Rangers was niet kansloos, maar de Eindhovenaren konden de 1-2 ruiken. Ismael Saibari wist tot twee keer toe alleen niet te scoren, terwijl de treffer aan de andere juist wel viel. Walter Benítez ging bij een vrije trap gruwelijk in de fout, waardoor Tom Lawrence zijn matige poging doel zag treffen.

PSV had daarna nog een kwartiertje de tijd om een nederlaag te voorkomen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij toonde karakter, waardoor het slaagde in die missie. Armando Obispo werd het goudhaantje door uit een corner raak te koppen. PSV kreeg daarna zelfs nog kansen op de winnende, maar die viel niet meer. Het duel eindigde in 2-2, waardoor PSV de storm op Ibrox heeft overleefd. Alles ligt daardoor nog open voor de return. Die staat over een week en een dag op de planning in Eindhoven.