Ajax-directeur Geelen: Dan zal Ajax dit seizoen echt serieus groeien

Ajax-directeur Geelen: "Dan zal Ajax dit seizoen echt serieus groeien"

19 augustus - 12:50
196

De financiële toekomst van Ajax ziet er bijzonder rooskleurig uit. Dat stelt commercieel directeur Menno Geelen. Hij verwacht dat de Nederlandse kampioen dit seizoen 'serieus kan groeien'.

Geelen erkent dat de coronacrisis een forse tik was, maar Ajax herstelt goed. Dat sponsors de Amsterdammers trouw bleven, was daarin belangrijk. "In de coronatijd is dat juist heel goed gegaan en ook in de vervelende periode na het vertrek van Marc (Overmars, red.) waarin we onder druk stonden", vertelt hij in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Er is geen enkele sponsor weggegaan en er zijn nieuwe sponsoren bijgekomen."

De coronacrisis liet wel zijn sporen na. "Wat wel heel veel geld heeft gekost zijn de lege stadions. We hebben - en ik vind nog steeds terecht - een goede compensatieregeling aangeboden (aan de supporters, red.), maar dat heeft wel heel veel miljoenen gekost." Geelen ziet dat het in meerdere opzichten belangrijk is dat het voetbal een 'normaal' seizoen tegemoet gaat. "Omdat spelen in een leeg stadion verschrikkelijk is, maar ook omdat het natuurlijk serieuze inbreuk maakt op alle budgetten."

Als die wens in vervulling gaat, dan ziet Geelen de toekomst van Ajax bijzonder positief in. "Als we dit seizoen gewoon vol kunnen draaien, zullen we echt serieus groeien", stelt de commercieel directeur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie