'He's back': Strootman keert terug op oude nest en wordt onthaald als superheld

'He's back': Strootman keert terug op oude nest en wordt onthaald als superheld

24-08-2022 19:27
29

Kevin Strootman heeft zijn transfer naar Genoa te pakken. De 32-jarige middenvelder wordt door Olympique Marseille opnieuw verhuurd aan Genoa, waar hij al eerder op huurbasis voor uitkwam.

Strootman speelt sinds de zomer van 2018 voor Marseille en werd al twee keer uitgeleend: een keer aan Genoa en afgelopen seizoen aan Cagliari. Dit seizoen volgt een nieuwe verhuurperiode, wederom aan Genoa. De Italianen zien in de Nederlander een belangrijke schakel om promotie naar de Serie A mee af te dwingen. Genoa degradeerde het voorbije seizoen naar het tweede niveau.

Dat Genoa blij is met de komst van Strootman, blijkt uit de manier waarop hij onthaald is. De middenvelder wordt op sociale media afgebeeld als een superheld. Strootman zelf is ook blij dat hij een nieuwe club heeft. De 46-voudig Oranje-international kreeg bedreigingen van de Marseille-aanhang. Volgens de achterban moest Strootman vertrekken, omdat hij met een maandsalaris van 500.000 euro op de begroting drukte.

Strootman speelt al sinds 2013 buiten Nederland. Hij werd opgeleid door Sparta Rotterdam, dat hij in 2011 verruilde voor FC Utrecht. Via PSV kwam hij bij AS Roma terecht. Die club verkocht hem in 2018 aan Marseille.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s