'Man United meldt zich bij Ajax met derde Antony-bod van negentig miljoen'

'Man United meldt zich bij Ajax met derde Antony-bod van negentig miljoen'

26-08-2022 19:19 Laatste update: 19:30
399

Manchester United heeft een derde bod op Antony uitgebracht, meldt De Telegraaf. De Engelse grootmacht heeft zich vrijdagmiddag opnieuw bij Ajax gemeld voor de Braziliaan.

Het derde bod van United bedraagt negentig miljoen euro. Het is onbekend of dat bedrag inclusief of exclusief bonussen is, klinkt het. Hoewel The Mancunians opnieuw een verbeterd bod uitbrengen, gaan in de Johan Cruijff Arena nog altijd de geluiden dat Antony niet te koop is. De Braziliaan hoopt naar verluidt dat financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen ingrijpen. 

Technisch directeuren Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar houden vooralsnog hun poot stijf. Antony hoopt dat er van hogere hand wordt ingegrepen, zodat hij kan vertrekken. Wanneer hij moet blijven, loopt Ajax een groot bedrijfseconomisch risico. De vraag rijst namelijk of er ooit nog eens een bedrag op Antony wordt geboden dat in de buurt van negentig miljoen euro komt. De reden dat Ajax de dribbelaar wil behouden, is dat er geen opvolger voor handen is.

Hakim Ziyech voerde gesprekken met H2, maar van een rentree lijkt het niet te komen. Ajax wil de spelmaker huren van Chelsea, dat alleen wil verkopen. Naar verluidt kunnen de Amsterdammers de vraagprijs van veertig miljoen euro ophoesten, maar willen ze dat niet. 

Justin Kluivert en Anwar El Ghazi
Hamstra en Huntelaar zouden Justin Kluivert en Anwar El Ghazi als alternatieven voor Ziyech zien. Eerstgenoemde is al gepolst voor een terugkeer, al zal Ajax enkel toenadering zoeken wanneer er een niet te weigeren bod uit Manchester op Antony komt. Daar is volgens Ajax nog geen sprake van, klinkt het.