Transfer Ocampos hoogst onzeker: verdeeldheid binnen Ajax over Argentijn

Transfer Ocampos hoogst onzeker: verdeeldheid binnen Ajax over Argentijn

31-08-2022 08:24 Laatste update: 08:31
487

De transfer van Lucas Ocampos naar Ajax dreigt in het water te vallen. Dat meldt De Telegraaf. De raad van commissarissen heeft technisch manager Gerry Hamstra teruggefloten.

De rvc vindt twintig miljoen euro, een meerjarig contract en een riant salaris voor een 28-jarige speler op dit moment onverantwoord, schrijft de krant. Ocampos is in afwachting van het overleg in de Johan Cruijff Arena zelfs teruggekeerd naar Sevilla.

Ajax bereikte maandag nog op hoofdlijnen een akkoord over de transfer van Ocampos. Transacties boven een miljoen euro moeten echter aan de commissarissen worden voorgelegd en die zijn minder enthousiast. Het is aan Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar om het orgaan in allerijl te overtuigen, anders gaat de deal niet door. 

Voor trainer Alfred Schreuder zouden de druiven in dat geval erg zuur zijn. Hij raakte met Antony één van zijn smaakmakers kwijt en toonde zich daar bepaald niet gelukkig mee. Eerder vertrokken al Noussair Mazraoui, Lisadro Martinez, Nicolas Tagliafico, Perr Schuurs, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller. 

Ocampos was de beoogde, hoogwaardige vervanger van de Braziliaanse international. Volgens De Telegraaf kan Ajax in de komende uren nog doorschakelen naar Plan B en C. Leon Bailey en Justin Kluivert komen daarvoor in aanmerking. Laatstegenoemde zou naar Fulham vertrekken voor 9,5 miljoen euro, maar volgens Sky Sports krijgt hij geen werkvergunning.

Ajax heeft nog tot woensdagavond 23.59 uur om een nieuwe rechtsbuiten aan te trekken.