Jans kan zijn geluk niet op: 'Ik ben écht onder de indruk, jullie zijn zo goed'

Jans kan zijn geluk niet op: 'Ik ben écht onder de indruk, jullie zijn zo goed'

03-09-2022 22:19
107

Ron Jans kan zijn geluk niet op na de knappe zege van FC Twente op PSV. De trainer van de Tukkers was in de rust al bijzonder enthousiast over zijn spelers.

Twente leidde halverwege met 2-0 door goals van Vaclav Cerny. "Het was geweldig", zegt Jans bij ESPN. "Niet alleen de start. Ik zei ook in de rust: Ik ben écht onder de indruk, jullie zijn zo goed. Onder de druk uit voetballen, er tussendoor, er omheen en goede goals. Het was dik verdiend, toen we één keer iets te enthousiast waren hebben ze een kans gehad met Gakpo, maar dan hebben we altijd nog Lars Unnerstall. Die houdt 'm dan weer tegen, echt geweldig."

De gedachten van Jans gingen nog even terug naar februari, toen Twente een 3-0 voorsprong uit handen gaf tegen PSV (3-3). Zover kwam het dit keer niet. "Nu hebben we het, na een moeilijk kwartier na rust, toch over de streep getrokken. En ik denk ook verdiend. Je denkt wel: hoe het zal gaan met een geïmproviseerd middenveld. Maar Kjölö en Rots hebben het de eerste helft fantastisch ingevuld", besluit de breed grijnzende oefenmeester.