'Criticaster van Koeman kan Barcelona alsnog verlaten voor aanbod uit UAE'

'Criticaster van Koeman kan Barcelona alsnog verlaten voor aanbod uit UAE'

05-09-2022 17:38
21

Miralem Pjanic kan ondanks het verstrijken van de transferdeadline alsnog vertrekken bij Barcelona, meldt Fabrizio Romano. De Bosniër heeft een aanbod uit de Verenigde Arabische Emiraten op zak.

De middenvelder staat volgens Romano in de belangstelling van Sharjah FC. Als Pjanic het aanbod uit Dubai accepteert, dan is Barcelona ook bereid om hem te laten gaan. Mocht de club ook daadwerkelijk Pjanic aantrekken, dan is het niet de eerste keer dat de clubleiding in Spanje shopt. Eerder wist Sharjah FC ook al Paco Alcácer over te nemen van Villarreal. De Spaanse aanvalsleider stond van 2016 tot 2019 onder contract in Camp Nou. 

Pjanic werd in 2020 door Barcelona overgenomen van Juventus. De club betaalde zestig miljoen euro voor de Bosniër, maar kon deze kosten aardig drukken door Arthur Melo de omgekeerde weg te laten bewandelen. In de jaren dat Pjanic onder contract staat in Catalonië, kwam hij in dertig wedstrijden binnen de lijnen. De middenvelder kon nooit een basisplaats afdwingen en maakte weinig indruk. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan het Turkse Besiktas.

Ook staat Pjanic erom bekend dat hij regelmatig kritiek had op Ronald Koeman toen de Nederlander trainer was in Barcelona. De centrale middenvelder was meerdere malen boos, vanwege onder andere de werkwijze van de oefenmeester.