Rensch tevreden over laatste wedstrijden: 'Denk dat je de oude Devyne weer ziet'

Rensch tevreden over laatste wedstrijden: 'Denk dat je de oude Devyne weer ziet'

08-09-2022 07:03 Laatste update: 09:42
106

Devyne Rensch begon het seizoen wat wisselvallig, maar maakt de laatste wedstrijden indruk voor Ajax. Met zijn krachtige aanvallende impulsen en agressief verdedigingswerk probeert de jonge rechtsback de harten van de Amsterdamse fans voor zich te winnen.

"Ik heb het vertrouwen weer terug", vertelt Rensch na afloop van de wedstrijd tegen Rangers FC (4-0), geciteerd door Nu.nl. "Ik denk echt dat je de laatste wedstrijden de oude Devyne weer ziet. Het spel dat je twee tot drie jaar geleden van me zag, dat zie je nu echt wel terug. Ik speel heel aanvallend en creëer veel kansen." Rensch viel tegen Rangers woensdagavond ook op door zijn aanvalsspel en de schoten die hij loste op keeper Jon McLaughlin.

Rensch ging vorig seizoen even door een mindere periode en als jonge jongen gaat je dat niet in de koude kleren zitten. "Ik had dit nooit eerder meegemaakt en het is belangrijk om dan zo snel mogelijk je zelfvertrouwen terug te krijgen. Je moet in jezelf blijven geloven en weten wat je kan. Dat is in mijn geval goed voetballen." Ook bondscoach Louis van Gaal sprak veel met de jonge verdediger. "Ook hij wilde de oude Devyne terugzien en ik hoop dat me dat nu lukt."

Ook het WK in Qatar is iets wat in het achterhoofd van Rensch blijft rondspoken. "Natuurlijk schiet het WK wel eens door mijn hoofd. Ik wil daar graag bij zijn. Het belangrijkste om dat te kunnen halen is dat ik nu goed presteer bij Ajax. Ik ben nog niet met dat WK bezig. Ik zie wel wat de toekomst mij brengt."