Veelbelovend talent verlengt bij FC Groningen: 'Blij met de ontwikkeling'

Veelbelovend talent verlengt bij FC Groningen: 'Blij met de ontwikkeling'

08-09-2022 17:54
24

FC Groningen gaat langer door met de veelbelovende Luciano Valente. De achttienjarige middenvelder tekende donderdag bij tot de zomer van 2026. 

Valente, die zowel de Italiaanse als de Nederlandse nationaliteit heeft, maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Groningen. Hij kwam drie wedstrijden in actie. Groningen beloont Valente met een fonkelnieuw contract tot 2026. 

Wedden

Meer odds

"Luciano is een talentvolle speler, die goed uit de voeten kan op meerdere posities op het middenveld", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite van Groningen. "Hij heeft een goede functionele techniek en de juiste voorwaarden om letterlijk en figuurlijk te groeien en zich te ontwikkelen. Luciano is leergierig en grijpt alle faciliteiten in het TopsportZorgCentrum aan om beter te worden."

"Onder leiding van onze specialisten laat hij tevens zien zich verder te willen ontwikkelen. Daar komt bij dat Luciano een echte Stadjer is én onze Opleiding heeft doorlopen. Dat zijn allemaal ingrediënten, die het extra mooi maken als je een speler langer kunt binden. Wij zijn blij met de ontwikkeling van Luciano en van beide kanten hebben we het vertrouwen in een goede toekomst met elkaar. Wij zullen van onze kant er alles aan doen om Luciano het juiste platform te bieden voor een optimale groei."