Pjanic diep teleurgesteld na bekendmaking oefenduel tussen Rusland en Bosnië

Pjanic diep teleurgesteld na bekendmaking oefenduel tussen Rusland en Bosnië

09-09-2022 21:28
108

De nationale ploeg van Rusland gaat voor het eerst sinds lange tijd weer een aantal wedstrijden spelen. Eerst treft het Kirgizië op 24 september, waarna het op 19 november speelt tegen Bosnië-Herzegovina. Miralem Pjanic is totaal niet blij met laatsgenoemde duel.

Rusland werd eerder dit jaar, na de invasie in Oekraïne, in de ban gedaan. Alle Russische clubs én ook het nationale elftal werd uitgesloten van wedstrijden. Daarmee ging er ook een streep door een eventuele deelname aan het WK van Qatar. Dat de Russen nu eindelijk weer gaan spelen, tegen Bosnië, is niet goed aangekomen bij Pjanic. 

"Het bestuur kent mijn positie. Ze belden mij op en vroegen hoe ik erover dacht. Ik heb gezegd wat ik denk. Dit is een hele slechte beslissing. Ik heb er geen woorden voor. Het is gewoon niet goed", aldus de middenvelder van Sharjah FC in gesprek met Sportske. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat Pjanic met de nationale ploeg zal meereizen voor het duel in Sint Petersburg. 

Vyacheslav Koloskov, erevoorzitter van de Russische bond, is dolblij met deze 'grote doorbraak' en hoopt in een later stadium ook nog te kunnen oefenen tegen Iran, Senegal en Peru. Dit melden diverse Russische media.