Stam over terugkeer als trainer: Uiteindelijk zal ik weer aan de slag gaan

Stam over terugkeer als trainer: "Uiteindelijk zal ik weer aan de slag gaan"

10-09-2022 13:34 Laatste update: 15:42
61

Jaap Stam hoopt ergens in de nabije toekomst weer aan de slag te gaan als hoofdcoach. De oud-verdediger is momenteel werkzaam als analist op TV, maar is erg gecharmeerd van de gedachte om terug te keren als oefenmeester in het Verenigd Koninkrijk.

"Ik zou het geweldig vinden om in het Verenigd Koninkrijk aan de slag te gaan. Ik heb er gespeeld en ik was er de manager van Reading. Uiteindelijk zal ik weer aan de slag gaan, maar het moet de juiste club zijn. Ik ben niet heel kieskeurig. Ik sta open voor alles, maar we zullen zien hoe het gaat", aldus Stam in een interview met bet365

Stam begon zijn carriére als hoofdcoach bij Reading, waar hij tussen juni 2016 en maart 2018 met wisselend succes actief was. Vervolgens tekende hij bij PEC Zwolle, waar hij degradatie uit de Eredivisie wist te voorkomen. In het seizoen 2019/2020 begon hij aan zijn grootste klus tot nu toe, het trainerschap bij Feyenoord. Die samenwerking was er een van korte duur. Zijn laatste klus was bij Cincinnati in de MLS. 

Door zijn huidige werk als analist kijkt hij ook geregeld naar zijn oude werkgever Manchester United. Stam is onder de indruk van trainer Erik ten Hag, maar ziet nog wel ruimte voor verbetering. "We kennen Erik allemaal van zijn tijd uit Nederland. Hij wil dominant spelen, dat is wat hij nu ook probeert. Je ziet het bij vlagen terug, zoals de eerste tien minuten tegen Arsenal, maar ze moeten het langer vol kunnen houden."