Schreuder over 'beetje gefrustreerde' Brobbey: 'Snap het, maar accepteer het niet'

Schreuder over 'beetje gefrustreerde' Brobbey: 'Snap het, maar accepteer het niet'

11-09-2022 07:18
154

Brian Brobbey geeft toe dat zijn reserverol bij Ajax aan hem knaagt. De spits is zijn plek kwijtgeraakt aan Mohammed Kudus, die na zijn treffer tegen Rangers FC (4-0) ook twee keer scoorde tegen sc Heerenveen (5-0).

Bij de tweede treffer van de Ghanees stond Brobbey al klaar om in te vallen en dus besloot hij te applaudisseren. "Kudus is mijn maatje, dus ik ben natuurlijk blij voor hem. Hij heeft het fantastisch gedaan", zegt hij bij ESPN.

Brobbey, die is opgenomen in de voorselectie van Oranje, kreeg al eerder uitleg van Alfred Schreuder. "De trainer heeft aangegeven dat we een brede selectie hebben en dat hij gaat rouleren. Wat hij verder gezegd heeft is tussen mij en de trainer", grijnst de sterke spits. "Als speler wil je natuurlijk graag spelen, maar als de trainer andere ideeën heeft, moet je dat respecteren."

Toch moest Brobbey wel even slikken, toen hij woensdag hoorde dat Kudus de voorkeur zou krijgen in de Champions League. "Ik was wel een beetje gefrustreerd, maar ik denk dat dat ook normaal is, want je wil natuurlijk spelen." Tegen Heerenveen toonde Brobbey zich weer van zijn beste kant door te scoren na zijn invalbeurt. "Als ik erin kom moet ik gewoon gas geven. Dat deed ik, de keuze is aan de trainer."

Schreuder zag woensdag ook duidelijk de teleurstelling bij Brobbey, nadat de aanvaller pas in de slotfase mocht invallen. "Aan de ene kant snap ik dat wel. Hij is nog jong. Maar als trainer kan ik dat niet accepteren. We hebben even gesproken. Maar ik vond hem nu weer heel gedreven invallen. Hij gaat echt nog voldoende wedstrijden spelen", besluit de Ajax-coach.