Van der Sar wil verder met Ajax en sluit langer verblijf van H2 niet uit

Van der Sar wil verder met Ajax en sluit langer verblijf van H2 niet uit

13-09-2022 20:35
15

Ajax hoopt de komende jaren op internationaal vlak meer stappen te zetten. Dat vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar, die niet uitsluit dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar langer binnenboord blijven.

Ajax doet weer structureel mee in de Champions League. Of het toernooi ook gewonnen kan worden? "Daar werken we heel hard aan. We zijn jaren geleden begonnen met het maken van deze stap. Vier jaar geleden waren we dichtbij", zegt Van der Sar bij RTL7.

"We willen nog verder. In 2024 komt er een nieuw Champions League-format. We zijn goed bezig in Nederland en het buitenland trekt aan. We willen bij de grote clubs komen. De verkoop van merchandise hebben we verviervoudigd, internationaal breken we door met shirts, ons social media-team is fantastisch, het stadion zit vol, de business loopt goed. Laten we kijken of we er nog tien procent bovenop kunnen plussen", vervolgt hij.

Is dat mét Huntelaar en Hamstra? Het duo nam afgelopen zomer het voetbaltechnische gedeelte voor hun rekening. "Klaas-Jan en Gerry zijn enorm druk geweest. We zijn veertien spelers kwijtgeraakt, dus we hebben het enorm druk gehad. Of ze kunnen blijven? Ja, dat is zeker een optie. We hebben het onwijs druk gehad, dus een echte evaluatie is er nog niet geweest. Na deze week wordt het wat rustiger en kijken we er rustig naar. Klaas-Jan was als spits hongerig en is dat ook nu. En Gerry is gepokt en gezameld, hij zet nu de volgende stap bij Ajax."

Van der Sar zette deze week zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. "Je moet altijd bekijken hoe je erin staat en of je uitdagingen ziet, maar die zijn er genoeg. We hebben Ajax met vele mensen omhoog geholpen. Nu moeten we de volgende stap maken. Ik heb het naar mijn zin in Amsterdam en dat is ook fijn. Ik woon fantastisch in Noordwijk en heb fantastische mensen om me heen binnen de organisatie. De jeugdopleiding draait, de aankopen en het elftal draaien, een nieuwe trainer.. Dat is mooi om daar onderdeel van te zijn", zegt Van der Sar.

Toch lijkt niet alles goed te gaan. Bij de transfer van Lucas Ocampos werd de leiding van Ajax teruggefloten door de rvc, dat ook de transfer van Odysseas Vlachodimos tegengehouden zou hebben. "Voor het blok gezet? Nee hoor, niet voor het blok", zegt Van der Sar. "Dingen gaan altijd in goed overleg. Het is niet altijd de waarheid die naar buiten komt. Een discussie is hartstikke gezond. We weten met z'n allen hoe we Ajax succesvol houden en succesvoller laten worden."