De Ligt ziet Bayern-concurrenten én Mazraoui uitblinken: 'Duidelijke aanbeveling'

De Ligt ziet Bayern-concurrenten én Mazraoui uitblinken: 'Duidelijke aanbeveling'

14-09-2022 11:05 Laatste update: 13:27
48

Bayern München was dinsdagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor FC Barcelona. Na de overwinning werd er veel nagepraat, onder meer over de sterke optredens van de concurrenten van Matthijs de Ligt. Ook Noussair Mazroui viel in positieve zin op.

De Ligt moest vanaf de bank toekijken hoe Dayot Upamecano en de trefzekere Lucas Hernández Robert Lewandoswki onschadelijk moesten maken. Dat ging de twee Fransmannen uitstekend af, volgens de Duitse media. Eerstgenoemde kon na afloop rekenen op mooie woorden van Sport1: 'Wat een gigant!'.

Ook zijn collega, Hernández, was tegen de Catalanen 'niet of nauwelijks op een fout te betrappen.' Ondanks zijn sterke optreden eindigde zijn wedstrijd toch in mineur. De linkspoot moest vlak voor tijd afhaken nadat hij naar zijn hamstring greep. Trainer Julian Nagelsmann denkt aan een ernstige blessure, zo liet hij na afloop weten op de persconferentie. 

Voor De Ligt zal zijn rol als wisselspeler een nieuwe domper zijn geweest. De international van Oranje kreeg afgelopen weekend ook al een tik te verwerken nadat hij tegen VfB Stüttgart een late penalty veroorzaakte. Hierdoor speelde Der Rekordmeister met 2-2 gelijk.

Tot slot deelde ook Mazraoui in de complimenten. De ex-Ajacied kwam dinsdag al vrij snel binnen de lijnen voor Benjamin Pavard, die na een botsing gewisseld moest worden. Sport1 zag de Marokkaan nadrukkelijk solliciteren op een basisplaats. 'Het was een duidelijke aanbeveling voor meer speeltijd.'