Til: 'Ik heb altijd moeten knokken, het talent straalt er niet van af'

Til: 'Ik heb altijd moeten knokken, het talent straalt er niet van af'

17-09-2022 16:54
51

Voor Guus Til wordt de Eredivisie-kraker tussen PSV en Feyenoord een bijzonder duel. De aanvallende middenvelder speelde vorig seizoen nog voor de Rotterdammers, maar hoopt nu dat de punten in Eindhoven blijven.

Deze zomer werd Til door PSV definitief overgenomen van Spartak Moskou. "Het bevalt goed", zegt hij bij PSV TV. "Alle verwachtingen die ik bij PSV had, zijn zoals ik had gedacht. Ik denk dat het een heel warme club is. We hebben een ontzettend leuk team en we moeten gaan presteren dit jaar", klinkt het overtuigd.

De vijfvoudig international stelt dat het hem niet komt aanwaaien in zijn carrière. "Ik denk dat ik altijd heel hard heb moet knokken. Ik was in de jeugd bij AZ bijvoorbeeld niet het grootste talent. Ik denk dat dat mijn spel ook wel typeert. Het talent straalt er niet van af. Maar ik ben heel effectief en efficiënt en ik denk dat ik daarom heel erg bruikbaar ben."

Dat hoopt Til zondag te mogen laten zien tegen Feyenoord. "Het is speciaal natuurlijk. Ik heb daar een succesvol jaar gehad en ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij Feyenoord. Ik vind het niet lastig. Ik vind het leuk, maar we gaan wel winnen natuurlijk", lacht de middenvelder.