Schreuder teleurgesteld over zijn ploeg: 'Maar aan de instelling ligt het niet'

Schreuder teleurgesteld over zijn ploeg: 'Maar aan de instelling ligt het niet'

18-09-2022 19:36
182

Alfred Schreuder miste een stukje scherpte bij zijn ploeg zondag. De Amsterdammers verloren met 2-1 van AZ. Volgens de oefenmeester waren ze wel beter, maar was AZ net iets beter voor de goal op bepaalde momenten.

"Het heeft met een bepaalde kwaliteit op dat moment te maken", vertelt Schreuder na de wedstrijd tegenover ESPN. "Ik vond AZ vandaag gewoon net wat scherper. Na rust hadden ze twee tot drie mogelijkheden, maar verder hebben wij wel de hele tweede helft gedomineerd. Wij hebben in de rust aangegeven dat er ruimte was om te voetballen, maar dat hebben we vandaag niet goed gedaan. Een harde en onnodige nederlaag en daar moeten we van leren."

Schreuder vindt niet dat het verlies van zondag aan de instelling van zijn spelers lag. Volgens hem was de echte wil om te winnen er wel degelijk vandaag. "Het lijkt dan vanaf de buitenkant alsof het aan onze instelling ligt, maar daar heeft het helemaal niks mee te maken. Je ziet het bij die goals die we tegen krijgen, dat gaat op voorhand al niet goed. Op het einde hebben we zelf wel veel kansen gecreëerd, maar ik vond ons in de eerste helft gewoon niet helemaal fris ogen."

Aankomende week volgt er een interlandbreak voor de spelers van Ajax. Schreuder heeft daar na de wedstrijd nog even bij stil gestaan, ook al had hij daar niet veel zin in na het harde verlies. Hij is dan ook maar kort bij zijn spelers geweest na afloop van het verlies. "Ik heb een korte samenvatting gegeven van de wedstrijd en gezegd dat veel spelers weggaan aankomende week. Daarna ben ik uit de kleedkamer vertrokken."