Memphis bevestigt vanuit Oranje-kamp: Bepaalde clubs zijn bij me gekomen

Memphis bevestigt vanuit Oranje-kamp: "Bepaalde clubs zijn bij me gekomen"

20-09-2022 14:39
23

Memphis Depay heeft het ondanks zijn kleinere rol prima naar zijn zin bij FC Barcelona. De spits van Oranje blikt bij De Telegraaf terug op een rumoerige zomer. 

Barcelona kocht in de zomer Robert Lewandowksi en Raphinha. Ook Ousmane Dembélé verlengde zijn contract. Daardoor heeft de Nederlander het lastig bij de Catalanen. "Ze hebben veel spelers kunnen halen. Ik heb de opties afgewogen. Er waren veel geruchten. Het één was wel waar, het andere niet. Bepaalde clubs zijn bij me gekomen", kijkt Memphis terug. 

Wedden

Meer odds

"Dan gaat het om het afwegen van je opties en om het voor je kans gaan. Ik ben vorig seizoen topscorer geworden, dus het is niet zo dat ik daar niks heb laten zien. Ik ga niet zomaar weglopen, omdat er andere concurrenten bij zijn gekomen. Ik houd van concurrentie", vervolgt hij. 

Depay zit in een lastig parket. Hij is gewend om alles te spelen, maar moet nu vaak genoegen nemen met een plek op de bank. "Ik ben een Barcelona-speler en heb het naar mijn zin bij de club. De mensen rond de club en mijn teamgenoten zijn fijne mensen. Dan maakt de trainer keuzes. Die moet ik accepteren. Maar dat betekent niet dat je moet weglopen. Ik ben niet iemand die wegloopt. Ik laat graag zien, dat ik beter ben dan een ander. Dat is nu mijn situatie."