Oranje komt 'heel matig' voor de dag: Ik had er wel echt meer van verwacht

Oranje komt 'heel matig' voor de dag: "Ik had er wel echt meer van verwacht"

25-09-2022 21:55
56

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn nog niet onder de indruk van hoe Oranje voor de dag komt tegen België. Het Nederlands elftal was slordig en gaf meerdere kansjes weg.

Na 45 minuten van Nederland-België staat het nog 0-0 in de Johan Cruijff Arena. Van der Vaart en Van Hooijdonk zijn kritisch in de studio van de NOS. "Het was echt niks in die eerste helft", begint eerstgenoemde. "Het was heel erg matig. De Belgen kregen alleen wat kansen door foutjes bij Nederland. Het is bij Oranje nog wat stroef, maar de klasse druipt er ook wel vanaf bij de Belgen. Ik had er wel echt veel meer van verwacht."

Van Hooijdonk denkt dat het probleem van Oranje bij de voorhoede ligt. "Een wedstrijd kan nooit aantrekkelijk zijn als de aanvallers niet in de wedstrijd zitten. Aké vond ik erg goed en er worden mooie combinaties gemaakt op het middenveld. België is ook gewoon een hele sterke tegenstander en dat soort teams ga je tegenkomen na de poulefase op het WK."

Van der Vaart ziet ook dat Oranje lijdt onder de afwezigheid van Frenkie de Jong en Memphis Depay. "Als Frenkie en Memphis er niet zijn of ze zijn niet in vorm, dan is het altijd een wat mindere wedstrijd van Oranje. Dat zie je nu ook wel weer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie