Van Gaal geeft tipje over WK-selectie: 'Pasveer gaat wel mee, denk ik'

Van Gaal geeft tipje over WK-selectie: 'Pasveer gaat wel mee, denk ik'

25-09-2022 23:31
56

Louis van Gaal is niet helemaal tevreden met de overwinning van Oranje op België. De oefenmeester zag zijn ploeg namelijk matig voor de dag komen. Van Gaal vertelt ook over Marten de Roon en Remko Pasveer. Met het optreden van eerstgenoemde is hij erg blij, terwijl Pasveer zich al op mag maken voor een reis naar Qatar.

Oranje won zondagavond met 1-0 van België. Wat doet dit met het gevoel richting het WK? "Niet zo veel, want we hebben niet goed gespeeld", is Van Gaal duidelijk bij de NOS. "Dit is wel een overwinning van de discipline van de groep. Dat is knap. We waren negentig minuten lang de onderliggende partij, maar gingen toch door. Maar we hadden zó veel balverlies in simpele situaties. Dat was eigenlijk ook zo tegen Polen, maar nu gebeurde het nog meer. Dat heeft ook te maken met België, ze zetten zeker in de tweede helft meer druk op de bal. We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld."

Van Gaal wil het mindere spel niet linken aan de afwezigheid van Frenkie de Jong en Memphis Depay. "Ik vond onze middenvelder, Marten de Roon, eigenlijk één van onze beste spelers. Hij heeft weinig ballen aan de andere kleur gegeven en verdedigend pakte hij De Bruyne op als hij wat verder wegliep van onze pitbulls. Dat deed hij heel goed. Ik wil wel dat de speler op zijn plek stations overslaat. Dat zit er bij De Roon niet in, maar hij hanteert wel een hoge balsnelheid. Dat vind ik knap. Het gaat met De Roon soms sneller dan met Frenkie de Jong, die heel veel dribbelt."

De bondscoach is ook blij met het optreden van Pasveer, die al zo goed als zeker is van een plekje in de WK-selectie. "Hij heeft twee keer de nul gehouden, maar dat heeft ook te maken met het team: er is een andere tactische formule om tegen dit soort ploegen te spelen. Ik vind dat de keeper altijd een bal moet stoppen. Hij heeft het heel goed gedaan en maakte geen fout. Maar het was wel simpel werk. Of we hem al op kunnen schrijven voor de basis in Qatar? Nee, maar ik denk dat Pasveer wel meegaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie