Napoli-kamp uitzinnig na overklassing in Arena: 'Zelfs Maradona zou trots zijn'

Napoli-kamp uitzinnig na overklassing in Arena: 'Zelfs Maradona zou trots zijn'

05-10-2022 07:03
25

SSC Napoli-trainer Luciano Spalletti kan zijn geluk niet op na de 1-6 overwinning op Ajax in de Champions League. De 63-jarige haalt clublegende Diego Maradona aan, die volgens hem trots zou zijn geweest.

Door een doelpunt van Mohammed Kudus kwam Napoli op achterstand. Nog voor rust werd dat ruimschoots gerepareerd. "Wanneer je hier in een kolkend stadion al vrij snel een tegengoal krijgt, is het niet gemakkelijk om direct een antwoord te geven, maar ze hebben geweldig gereageerd. Het doelpunt had geen enkele invloed op ons spel", is de eerste reactie van Spalletti na afloop.

"We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. We hebben laten zien tot waartoe we in staat zijn. Zelfs Maradona zou trots op ons zijn geweest", aldus Spalletti, die met zijn ploeg een historische reeks neerzet. In de Champions League gaat Napoli aan kop van de groep met de volle buit, terwijl I Partenopei ook in de Serie A nog ongeslagen zijn.

Spalletti erkent dat Napoli een goede kans heeft om te overwinteren in de Champions League. "Wat die prestatie nog specialer zou maken is de kwaliteit van de tegenstanders in de groep. Ajax blijft een geweldige club."