Kuyt en Verheydt zien 'missende stukje' bij ADO: 'Blij dat je er bent vriend'

Kuyt en Verheydt zien 'missende stukje' bij ADO: 'Blij dat je er bent vriend'

08-10-2022 10:22
37

Dirk Kuyt is nog altijd overtuigd van zijn kwaliteiten als trainer. ADO Den Haag won vrijdag met 1-0 van FC Eindhoven, waardoor het clubicoon van Feyenoord weer wat lucht heeft in de Residentiestad. Hij weet desondanks dat het ook anders had kunnen lopen.

"Ik heb nog nooit getwijfeld aan mezelf", reageert Kuyt bij ESPN. "Misschien is het een grote kwaliteit, maar ik ben natuurlijk niet gek. Als trainer weet je nooit welke keuzes er gemaakt worden", doelt hij op een mogelijk ontslag. "Ik voel alle vertrouwen, maar als het vandaag (vrijdag, red.) minder goed was afgelopen, dan weet je in het voetbal dat dat soort dingen kunnen gebeuren. Ik zeg altijd: als ze mij de tijd geven, dan gaat het goedkomen. Daar geloof ik in."

ADO heeft nu elf punten en bezet de vijftiende plek. De zege op Eindhoven kwam dan ook zeer gelegen. Thomas Verheydt maakte het enige doelpunt, maar ook Ricardo Kishna drukte zijn stempel. Na de invalbeurt van de ex-Ajacied begon ADO beter te spelen. "Hij kan niet alleen zelf ongelofelijk goed voetballen. Hij heeft ook de kwaliteit om anderen beter te laten spelen", zegt Kuyt bij Omroep West. "Misschien is hij wel het missende stukje om net wel te winnen en vertrouwen te krijgen."

Ook Verheydt oordeelt dat Kishna 'het niveau omhoog brengt'. "We weten dat hij extra kwaliteit levert. En tijdens de wedstrijd zei ik nog tegen hem: Ik ben blij dat je er bent vriend. Kishna brengt rust op het middenveld en kan een bal in de ploeg houden. Als je het niet meer weet, kan je hem altijd aan hem geven. Het is gewoon een hele fijne speler."