Casillas onder vuur na valse coming-out: 'Het is ongehoord respectloos'

Casillas onder vuur na valse coming-out: 'Het is ongehoord respectloos'

10-10-2022 10:31
103

Iker Casillas, icoon van Real Madrid en het Spaanse voetbal, is de gebeten hond na zijn valse coming-out. Onder meer Marten de Roon en Merel van Dongen spreken er schande van.

Casillas liet zondagmiddag heel even iedereen geloven dat hij uit de kast kwam. Carles Puyol, oud-verdediger van FC Barcelona, deed daar vrolijk aan mee. Niet veel later krabbelde de voormalige topkeeper terug en beweerde hij gehackt te zijn. Veel mensen betwijfelen dat en halen de Spanjaard door de mangel.

'Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homofobie beu', aldus Van Dongen. Daarmee verwees de Oranje-international naar de vorm van Casillas' eerste tweet. 'Ik hoop dat je me respecteert: ik ben homo.' De Roon spreekt zich ook uit. 'Of Casillas nu gehackt is of niet: ik zie te veel berichten die niet kunnen. Het is wachten op de dag dat dit geen nieuws zou zijn, want eigenlijk is dat het probleem hier.'

Tekst gaat door onder de tweets

Josh Cavallo, een 27-jarige speler van Adelaide United die afgelopen jaar bekendmaakte maakte homoseksueel te zijn, is boos op Casillas. 'Het is teleurstellend. Het is een moeilijke reis die elke LGBTQ+’er moet doormaken. Om te zien hoe mijn rolmodellen en legendes van de sport er een lolletje van maken om 'uit de kast te komen', het is ongehoord respectloos.'

Casillas zou de tweet verstuurd hebben om de Spaanse media het zwijgen op te leggen, nu er na zijn breuk met Sara Carbonero regelmatig wordt bericht over zijn liefdesleven.