Jonk zag Volendam goed wegkomen tegen Emmen: 'Dan zijn we toch tè wild'

Jonk zag Volendam goed wegkomen tegen Emmen: 'Dan zijn we toch tè wild'

14-10-2022 23:24 Laatste update: 15-10-2022 07:33
5

FC Volendam-trainer Wim Jonk is met zijn ploeg goed weggekomen tegen FC Emmen. De thuisploeg verprutste een handvol grote kansen in de eerste helft en daardoor bleef Volendam in leven. In de tweede helft kwam het zelfs op voorsprong, maar dat was van korte duur.

"Ik denk dat we in de eerste helft goed wegkomen", begint Jonk bij ESPN. "We hadden op achterstand kunnen staan. Er waren fases waarin we het overwicht even hadden, maar we waren toch te wild. Dat is een beetje onervarenheid. Ik weet niet wat het is", stelt hij.

In de tweede helft stond het beter bij Volendam en kwam het zelfs op voorsprong. "Ik denk dat we in de tweede helft meer lef hebben getoond. Dan komen er momenten en weet je dat je zomaar eens een goal kan maken. Het was ook een prima goal."

Volendam stond in de laatste minuten van de wedstrijd met negen man na enkele blessures, maar hield stand. "Achraf Douiri blokte een bal met zijn knie. Dat is ongelukkig, maar die zijn we wel weer een tijd kwijt. Henk Veerman verstapte zich en dat zag er ook niet goed uit", besluit Jonk.