Nederlanders zetten een record neer bij Franse promovendus Toulouse

16-10-2022 15:56
2

Het oranje getinte Toulouse is met een knappe opmars bezig in de Ligue 1. De ploeg van Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal won zondag thuis met 3-2 van laagvlieger Angers. Van den Boomen en Spierings maakten een doelpunt.

Brecht Dejaegere zette Toulouse al na tien minuten spelen op het goede spoor tegen Angers. Daarna was het woord aan de Nederlanders. Van den Boomen maakte vijf minuten voor de rust de 2-0, waarna Spierings ver in de tweede helft een duit in het zakje mocht doen. Dat is een record, omdat nog nooit zoveel buitenlanders uit één land een doelpunt hadden gemaakt voor Toulouse: van één naar drie. Amine Salama maakte in blessuretijd een doelpunt voor de statistieken: 3-2.

Toulouse, dat afgelopen zomer promoveerde naar de Ligue 1, staat na elf wedstrijden op de tiende plaats met vijftien puntne. Het verschil met koploper Paris Saint-Germain is elf punten.