PSV boekt monsterzege op FC Utrecht: dubbelslag Simons, Til en El Ghazi

16-10-2022 16:20 Laatste update: 16:22
255

PSV is in elk geval de komende uren weer koploper van de Eredivisie. In het Philips Stadion veegden de Eindhovenaren de vloer aan met FC Utrecht: 6-1. Xavi Simons, Guus Til én Anwar El Ghazi maakten twee goals.

PSV won de laatste drie wedstrijden - van achtereenvolgens FC Zürich, sc Heerenveen en weer FC Zürich - en kwam ook tegen FC Utrecht al vroeg op voorsprong. Simons brak na acht minuten de ban met buitenkant voet. Daar ging een subtiele pass van Joey Veerman aan vooraf.

Halverwege de eerste helft kwam FC Utrecht uit het niets langszij. Een lange bal van Jens Toornstra belandde via Armando Obispo en de ongelukkige Philipp Max bij Sander van de Streek, die niet twijfelde: 1-1.

Lang kon FC Utrecht niet genieten van de gelijkmaker. Met twee doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten zorgde gelegenheidsspits Guus Til voor de 2-1 en 3-1. De bekritiseerde PSV'er was toch alweer zeven keer trefzeker sinds zijn entree in Eindhoven.

PSV is de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog geen punten weggaf na een voorsprong en dat veranderde zondagmiddag niet. Na rust haalde de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij met speels gemak de finish. Wat heet: Simons maakte zijn tweede van de middag, gevolgd door twee goals van invaller Anwar El Ghazi in de slotfase.

PSV is nu de koploper van de Eredivisie met één punt meer dan AZ, maar de Alkmaarders trappen om 16.45 uur nog af tegen Feyenoord. Ook Ajax kan bij een zege op Excelsior nog over de Eindhovenaren heen wippen.