Code rood bij FC Groningen: 'We kunnen ons niet met FC Twente vergelijken'

Code rood bij FC Groningen: 'We kunnen ons niet met FC Twente vergelijken'

16-10-2022 17:05
28

Het is code rood bij FC Groningen: tegen FC Twente verloor de ploeg van Frank Wormuth al voor de vierde keer op rij in de Eredivisie. Trainer Frank Wormuth is logischerwijs niet tevreden.

"We hebben voor de rust geluk gehad en zelf niets gecreërd. De hele wedstrijd heb ik niet gevoeld dat we konden winnen hier. Een compliment aan de tegenstander, die fantastisch was. We kunnen ons niet met FC Twente vergelijken", zegt Wormuth tegen ESPN. "Eigenlijk hebben we alles verkeerd gedaan. Wellicht dat we tegen FC Dordrecht (bekerwedstrijd, red.) het zelfvertrouwen krijgen dat we nodig hebben."

Twente-trainer Ron Jans is tevreden met de 3-0 tegen Groningen. "Kat in 't bakkie? In de eerste helft waren we sterker en kregen we kansen, maar stond het nog 0-0. Daarna was het snel beslist. Een dikverdiende overwinning met goed voetbal. Groningen had eigenlijk niets te melden. Ik heb genoten van deze dag."

Van een plek in de topdrie wil Jans nog niet spreken. "Sparta staat één plek onder ons en RKC draait prima, we moeten nu uit bij Cambuur en daar hebben we slechte ervaringen mee. We moeten ons daar weer bewijzen, omdat het verschil tussen uit en thuis te groot is."