PSG laat zich ondanks rampweek niet gek maken en weet Franse klassieker te winnen

16-10-2022 22:40
3

Intern rommelt het flink bij Paris Saint-Germain, maar toch is Le Classique een prooi geworden voor de Parijzenaren. Tegen aartsrivaal Olympique Marseille boekte PSG namelijk een solide 1-0 overwinning.

Op bestuurlijk vlak kende Paris een zeer onrustige week. Zo wil Kylian Mbappé vertrekken bij de club, terwijl trainer Christophe Galtier en technisch directeur Luís Campos ook gelinkt zijn aan een exit. Daarnaast kwam naar buiten dat PSG een bedrijf inhuurde op anderen zwart te maken op social media. Niet bepaald een fijne voorbereiding op Le Classique dus.

Het treffen met Marseille werd een opvallend gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen kwamen tot veel kansen, maar toch was PSG de ploeg die op voorsprong kwam. Op aangeven van de veelbesproken Mbappé tikte Neymar de bal vlak voor rust in de verre hoek.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, tot Samuel Gigot een flinke overtreding maakte op Neymar. De verdediger kreeg rood, waardoor zijn invalbeurt van korte duur was. Mede daardoor wist PSG de overwinning over de streep te trekken. De Franse klassieker is dus een prooi voor de Franse grootmacht. Door de overwinning staat Paris weer drie punten los in de Ligue 1 op FC Lorient, de verrassende nummer twee.