Ten Cate zoekt reden voor tirade van Schreuder binnen Ajax: 'Hij is slachtoffer'

Ten Cate zoekt reden voor tirade van Schreuder binnen Ajax: 'Hij is slachtoffer'

17-10-2022 17:53 Laatste update: 18:17
60

Henk ten Cate vindt de tirade van Alfred Schreuder afgelopen zondag begrijpelijk. De oefenmeester van Ajax liep na de wedstrijd tegen FC Volendam leeg nadat er meermaals werd getwijfeld aan zijn integriteit eerder die week. 

"Als je integriteit op het spel staat, dan moet je reageren", vertelt Ten Cate aan De Telegraaf. "Je hoeft niet alles te accepteren. Ook niet als je trainer bent van Ajax, ook al word je geacht een stalen pantser te hebben." Eerder deze week kwamen er verhalen naar buiten dat Schreuder er alles aan zou doen om Dusan Tadic niet te hoeven wisselen. De zaakwaarnemer van de oefenmeester en de aanvoerder van Ajax zou ook veel invloed hebben gehad op een aantal zomerse transfers bij de Amsterdammers.

Volgens Ten Cate is het wel begrijpelijk dat Schreuder boos werd na het horen van de aantijgingen. "Als je integriteit wordt aangetast en mensen ten onrechte aan je twijfelen, dan kan ik wel begrijpen dat je boos wordt en losgaat. Ik heb dit boek zelf ook gelezen toen ik bij Ajax trainer was in 2006." In zijn tijd bij de Amsterdammers had zaakwaarnemer Rob Jansen ook een samenwerking met de club.

Hoe het komt dat deze verhalen naar buiten komen is voor Ten Cate duidelijk. Volgens hem ligt de oorzaak bij de organisatie van Ajax. "Ik weet wel zeker dat Alfred Schreuder het slachtoffer is geworden van de organisatie bij Ajax. Niemand is krachtig genoeg om een nieuwe hoofdtrainer uit de wind te houden. Overmars deed dat ook toen Ten Hag mindere periodes had."