Vriends: 'Moet jezelf echt vertellen: verdomme, ik speel in de f*cking Kuip'

Vriends: 'Moet jezelf echt vertellen: verdomme, ik speel in de f*cking Kuip'

19-10-2022 19:18 Laatste update: 20-10-2022 07:20
13

Bart Vriends wil zo lang mogelijk doorgaan met voetballen, ook al heeft hij daar wel eens anders over gedacht. De verdediger van Sparta laat zich ook uit over zijn podcast en de mooie dingen die hij beleeft als voetballer.

De 31-jarige Vriends staat niet alleen bekend als de verdediger van Sparta. Zo maakt hij samen met Thomas Verhaar en Maarten de Fockert de Cor Potcast, waar nog altijd goed naar geluisterd wordt. Vervelende opmerkingen krijgt Vriends niet vaak over het feit dat hij zijn podcast combineert met voetbal, maar als het gebeurt vindt hij dat niet fijn. "Het ligt altijd op de loer. Ik vind dat de meest flauwe reactie die je kunt krijgen", zegt de stopper bij Mirror Talk van ESPN.

Wedden

Meer odds

"Ik moet zeggen dat het heel beperkt blijft. Ik snap het, want mensen zien me alleen als voetballer. Maar als ik in die uren daarnaast iets doe als een podcast maken, dan ben ik zichtbaar. Maar als ik de rest van de dag op de bank lig met een zak chips, zullen ze nergens over klagen." Vriends probeert de laatste tijd ook meer te genieten van zijn leven als voetballer. "Je moet jezelf echt vertellen: verdomme, ik sta in de f*cking Kuip te spelen, waar ik vroeger van droomde. Niemand maakt dat mee, bijna niemand."

Daarna krijgt de Spartaan de vraag hoe lang hij nog door wil gaan met voetballen. "Ik wissel daar wel in. Soms denk ik: pfoe, ik ben er over twee jaar wel klaar mee. Maar nu ben ik op een punt dat ik denk: ik ga het zo lang mogelijk uitzingen, zo lang ik nog waarde voor het team heb. Dit leven is mij namelijk heel veel waard en dat begin ik beter te beseffen, eindelijk."