Til gedesillusioneerd na nederlaag: 'Paf, paf, paf, 3-0... Belachelijk eigenlijk'

Til gedesillusioneerd na nederlaag: 'Paf, paf, paf, 3-0... Belachelijk eigenlijk'

23-10-2022 18:17
55

Guus Til is gedesillusioneerd na de nederlaag van PSV tegen FC Groningen (4-2). De spits begrijpt niet dat de Eindhovenaren zo vaak verrast worden in uitwedstrijden.

"Wat voor wedstrijd dit was? Eentje die je in de eerste helft al weggeeft", foetert Til bij ESPN. PSV incasseerde in de zeven minuten voor rust drie doelpunten. "Ik denk dat we heel kritisch op onszelf moeten zijn. Als je als topclub voor de zoveelste keer verrast wordt... Dat kan gewoon niet", vervolgt hij. "Ik vind oprecht dat we voetballend gezien een goede wedstrijd hebben gespeeld. De eerste veertig minuten hadden we alles volledig onder controle. Ik had niet het idee dat ze enigszins in de buurt van onze goal konden komen."  

Til erkent dat hij in de eerste helft had moeten scoren. "Dan is het ineens paf, paf, paf. En 3-0. Belachelijk eigenlijk", reageert hij vol ongeloof. Tegen FC Twente (2-1) en SC Cambuur (3-0) overkwam PSV hetzelfde. "Als je naar die uitwedstrijden kijkt, hoeveel goals we tegen hebben gekregen, dat is niet de bedoeling. Bijna elke keer presteren we de eerste helft niet. Ik weet niet waar dat vandaan komt, we moeten steeds een inhaalslag maken."