Newcastle-opmars duurt voort: Botman en co. boeken knappe uitzege bij Spurs

Newcastle-opmars duurt voort: Botman en co. boeken knappe uitzege bij Spurs

23-10-2022 19:24 Laatste update: 20:51
13

Tottenham Hotspur heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Newcastle United was in het Tottenham Hotspur Stadium met 1-2 te sterk en dringt de top-vier in de Premier League binnen.

Sven Botman, die eerder deze week werd opgeroepen voor de voorselectie van het Nederlands elftal, stond in de basis bij The Magpies. Het duel golfde op en neer, al waren de beste mogelijkheden voor Spurs-aanvaller Heung-min Son. Toch was het Newcastle dat via Callum Wilson voor het eerst toesloeg. De spits profiteerde na een inschattingsfout van Hugo Lloris en verschalkte de Franse doelman met een heerlijke boogbal.

Wedden

Meer odds

Nog voor rust verdubbelde Newcastle de marge. Ditmaal was het Miguel Almirón die Spurs pijnigde. Niet lang na rust zorgde Harry Kane voor de aansluitingstreffer. Clément Lenglet verlengde de bal, waarna de Engelsman bij de tweede paal kon binnenlopen. Verder dan de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg in het restant van het duel niet meer.

Spurs zou bij een zege in puntenaantal gelijk komen met nummer twee Manchester City, maar staat nu met een wedstrijd meer drie punten achter The Citizens. Newcastle komt op 21 punten en klimt over Chelsea, dat eerder dit weekend gelijkspeelde tegen Manchester United, heen.